For elever i 0.-3. klasse
LK_Vallensbæk_2023_1
LK_Vallensbæk_2023_18459 - 028_slider
LK_Vallensbæk_2023_4
LK_Vallensbæk_2023_18459 - 029_slider
LK_Lunderskov_2020 (1)

Trafiksikkerhed for elever i 0.-3. klasse

Det er med gode sange og rim, der får budskaberne til at sætte sig fast, når Lastbilkaravanen besøger dig, der går i 0.-3. klasse. Oplev en helt anderledes skoledag, hvor du kommer op i en lastbil og lærer, hvad du skal være opmærksom på, når du møder en lastbil i trafikken.


Målet med Lastbilkaravanen for elever i 0.-3. klasse

Fokus på trafiksikkerhed redder liv, og derfor tager Lastbilkaravanen hvert år ud til skoleelever i hele landet for at sætte trafiksikkerhed på skoleskemaet. Formålet er at give dig elever gode huskeregler med, når du fremover cykler til og fra skole.


Vi mener, at du bedre vil kunne huske de vigtige budskaber, hvis du lærer dem gennem en dag fyldt med aktiviteter, leg og musik – frem for blot at læse dem i en bog.


Når Lastbilkaravanen ruller ud

Når vi besøger din skole, får du som det første en grøn refleksvest på. Den kan du tage med dig hjem, så du altid kan være synlig i trafikken, når du færdes i mørke.


Vi parkerer fire til syv flotte lastbiler på skolens parkeringsplads, som du kan kravle op i og med egne øjne se den kritiske zone foran højre fordæk.


Magda, som er kampagnens kvindelige lastbilchauffør, lærer dig, hvordan du undgår at komme i karambolage med en højresvingende lastbil.


Vi gennemgår også et cykeltjek og ser, hvordan en cykelhjelm virker – det tester vi med rigtige æg – og så quizzer vi i færdselstavler. Du kan også lege med LEGO, hvor du kan bygge din egen lastbil og afprøve din nye viden om trafikregler.


Med dig hjem i skoletasken får du bogen ”På tur med Brumbassen” og et bogmærke med gode trafikråd, der er lige i børnehøjde. Din klasse får desuden en flot plakat til klasseværelset, hvor I kan se, hvad en lastbil kører med.


Det er gratis for skoler at deltage i Lastbilkaravanen.


Hvem står bag Lastbilkaravanen?

Det er International Transport Danmark, der står bag Lastbilkaravanen. Vores medlemmer er vognmænd, og det er deres lastbiler, der kører ude på vejene og fylder, mens de fylder varer på hylderne i supermarkederne. Derfor har vi et socialt ansvar for at være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed, da det kan være med til at redde liv. Med vores kampagner ønsker vi at sætte fokus på lastbiler, trafiksikkerhed og skabe mere tryghed på vejene.