For elever i 4.-9. klasse
LK_Karup_2023_18461 - 051
HMIT_2021_1879-1200px
17243 - 01
17243 -  074
LK_Transportministeren_2023_18461 - 071_cropped

Trafiksikkerhed for elever i 4.-9. klasse

Lastbilkaravanen har en særskilt del, der henvender sig til dig, der går i 4.-9. klasse. Vi ved nemlig, at du ofte færdes på egen hånd i trafikken, og derfor er det vigtigt, at budskaberne sidder godt fast under cykelhjelmen på dig.


Målet med Lastbilkaravanen for elever i 4.-9. klasse

Der er livsvigtige lektier at lære om trafiksikkerhed og lastbiler – også for dig, der er teenager. Med Lastbilkaravanen får vi budskaberne til at sidde bedre fast under cykelhjelmen, når vi tager lastbiler, statistikker og huskeregler med ud til dig.


Gennem en anderledes skoledag skaber kampagnen opmærksomhed på trafiksikkerhed, hvor målet er at give dig og dine klassekammerater stof til eftertanke, når I fremover færdes i trafikken på egen hånd. Målet er desuden, at du bruger et ekstra sekund på at tænke på sikkerhed og socialt ansvar, når du alene og sammen med dine venner færdes i trafikken.

 

Når Lastbilkaravanen ruller ud

Du får først og fremmest mulighed for at komme op i de lastbiler, der holder på pladsen. Herfra kan du opleve en chaufførs udsyn, og se den kritiske zone ved højre forhjul, der er markeret med en rød måtte. Samtidig kan du få en snak med lastbilchaufføren om, hvad du skal være særligt opmærksomme på, når du møder en lastbil i trafikken.


Magda og hendes band spiller lidt god musik fra scenen, som du måske kender, og skaber en god stemning på pladsen.


Ud fra statistik fra Rådet for Sikker Trafik har vi udarbejdet en tip en 13’er, der har til formål at få dig til at reflektere over de regler, som statistikkerne viser, at elever på din alder ikke altid overholder eller er opmærksomme på. Her dyster eleverne mod deres klassekammerater om at få flest rigtige.


Med et æg bliver du klogere på, hvilken forskel det gør i et styrt, om du kører med eller uden cykelhjelm.


Lastbilkaravanen har ved flere lejligheder haft besøg af landets siddende transportministre, der mødte op for at vise sin støtte til kampagnen. Her fik de ældste elever fik lov til at stille spørgsmål til transportministeren.


Det er gratis for skoler at deltage i Lastbilkaravanen.


Hvem står bag Lastbilkaravanen?

Det er International Transport Danmark, der står bag Lastbilkaravanen. Vores medlemmer er vognmænd, og det er deres lastbiler, der kører ude på vejene og fylder, mens de fylder varer på hylderne i supermarkederne. Derfor har vi et socialt ansvar for at være med til at sætte fokus på trafiksikkerhed, da det kan være med til at redde liv. Med vores kampagner ønsker vi at sætte fokus på lastbiler, trafiksikkerhed og skabe mere tryghed på vejene.