For voksne
LK_Lunderskov_2020 (4)
LK_webside_1021x350px_SLIDER_02
LK_Lunderskov_2020 (1)
LK_webside_1021x350px_SLIDER_01
LK_Vallensbæk_2023_18459 - 028_slider
LK_webside_1021x350px_SLIDER_03
LK_Karup_2023_18461 - 016_slider
LK_webside_1021x350px_SLIDER_04
LK_Vallensbæk_2023_18459 - 029_slider

For voksne

Lastbilkaravanen og jeg besøger elever i 0.-2. klasse på skoler i hele landet for at fortælle om lastbiler, varetransport og trafiksikkerhed.

Målet er mere tryghed på vejene.


Lastbilkaravanen er en landsdækkende kampagne, hvor elever gennem dans og dialog leger tre livsvigtige trafikråd ind, så eleverne ved, hvordan de undgår at komme i karambolage med højresvingende lastbiler. Vi skal nemlig alle være sikre i trafikken.


ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport står bag kampagnen.


Nederst på siden kan du se en video fra en af mine kampagneture.Vi har et særligt ansvar – målet er mere tryghed

ITD har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed. De har skabt et univers, hvor jeg gennem sang, dans og leg får sikkerhed og lastbilernes arbejde på skoleskemaet. Det er megasjovt at lære om trafiksikkerhed.Lastbilkaravanen er

  • Læring om lastbiler og trafiksikkerhed
  • Sang, dans og leg med eleverne
  • Praktisk læring uden for klasselokalet

 

Målgruppen er elever i 0.-2. klasse.

 

Det er gratis for skoler og kommuner at deltage i Lastbilkaravanen – og jeg glæder mig til at komme ud til jer.


Lastbilkaravanen kører hvert år i september.Hvad er Lastbilkaravanen?

Lastbilkaravanen besøger skoleelever i hele landet, hvor jeg deler grønne refleksveste ud til alle eleverne i 1.-2. klasse. Derudover får eleverne bogen ”På tur med Brumbassen” og et bogmærke med gode trafikråd på lige i børnehøjde og en flot plakat til klasseværelset, hvor man kan se, hvad en lastbil kører med.


Jeg parkerer fire til syv flotte lastbiler på skolens parkeringsplads.  Dem kan eleverne kravle op i og med egne øjne se den kritiske zone foran højre fordæk. Og hvis jeg og Lastbilkaravanen besøger en kommune, så finder vi en god plads til alle mine lastbiler.


Jeg hedder Magda, og jeg er den kvindelige lastbilchauffør, som underviser eleverne i sikker trafik og lastbiler.


Eleverne gennemgår også et cykeltjek og ser, hvordan en cykelhjelm virker – det tester vi med rigtige æg – og så quizzer vi i færdselstavler. Man kan også lege med LEGO og bygge sin egen lastbil og afprøve sin nye viden om trafikregler.  Gratis onlinemateriale til alle – inspiration til et besøg

Jeg og Lastbilkaravanen kan desværre ikke besøge alle elever i hele Danmark, selvom vi gerne ville. Så derfor har vi lagt al undervisningsmateriale gratis her.Skal din skole eller kommune være med?
Hvis du synes, det er noget for din skole eller kommune, så kontakt min ven projektleder Malene Vitus på mvo@itd.dk eller 2239 6638.


Lastbilkaravanen samarbejder med de enkelte skoler og kommuner omkring arrangementet.


Til et besøg af Lastbilkaravanen skal der deltage cirka 200-400. Der er to identiske undervisningsforløb på en dag, hvor eleverne bliver delt op i to store hold.Hvis Lastbilkaravanen kommer ud til jer, skal I sørge for

  • At invitere eleverne til Lastbilkaravanen og sørge for, at de kommer
  • At finde pladsen, som Lastbilkaravanen skal være på.
  • At søge om lov til at bruge pladsen til Lastbilkaravanen samt terrorsikring, hvis det er nødvendigt.Krav til pladsen for både skoler og kommuner

  • Pladsen skal have en parkeringsplads for eksempel ved en sportshal eller et stadion. Pladsen skal have fast underlag (ikke grus eller græs)
  • Størrelsen på pladsen skal være min. 25x30 meter. Der skal være plads til cirka syv lastbiler
  • Der skal være adgang til toiletter/toiletvogne samt drikkevand

 


Til vognmanden

Er du vognmand? Og har du lyst til at være med i Lastbilkaravanen? Så skriv eller ring til projektleder Malene Vitus på mvo@itd.dk eller 2239 6638.

 

Til mor og far

Er du forældre? Så se Forældreinfo


Lastbilkaravanen er støttet af

Vidste du, at...

Lastbilkaravanen første gang så dagens lys i 2013, hvor Lastbilkaravanen besøgte én skole med én lastbil. Siden har kampagnen udviklet sig til den kampagnen, vi har i dag.